18.04.2024. održana edukacija za obrtnike Porezne uprave, Područnog ureda Pazin

Objavljeno: 24. travnja 2024. u kategoriji

Predstavnici Porezne uprave – Područnog ureda Pazin održali su 18. travnja 2024. godine edukaciju obrtnika na temu fiskalizacija u prometu gotovinom i fiskalizacija napojnica.

U ime Porezne uprave, Područnog ureda Pazin radionici je prisustvovala gđa.  Jadranka Krizmanić –  Pročelnica Područnog ureda Pazin sa suradnicima.

Potpredsjednik Udruženja Stanislav Briškoski pozdravio je prisutne i zahvalio na suradnji koja traje već više od 6 godina te zahvalio na partnerskom odnosu koji imaju sa Udruženjem kao i sa poreznim obveznicima. G. Briškoski je također predstavio aplikaciju „STOP RADU NA CRNO“ koja je nastala u suradnji  Obrtničke komore Primorsko-goranske te Istarske i Ličko-senjske županije. Ova platforma omogućava anonimne prijave subjekata  koji obavljaju neregistriranu djelatnost i time direktno štete registriranim poreznim obveznicima i stvaraju nelojalnu konkurenciju što predstavlja dugogodišnji problem kojemu je bilo teško stati nakraj.

Krizmanić je istaknula da je jedna od dužnosti Porezne uprave postupati edukativno i informativno prema poreznim obveznicima. S tim u vezi otvorili su potpuno vrata prema poreznim obveznicima i doživljavaju ih kao svoje partnere i sve što ih zanima mogu iskomunicirati putem www.porezna-uprava.hr , rubrika „PIŠITE NAM“ (pohvale, pritužbe, prijave svih nezakonitosti) i to potpuno anonimno što osigurava i čl. 8  Općeg poreznog zakona-čuvanje porezne tajne. Porezni inspektori u nadzoru se trude biti što profesionalniji stoga gotovo i nema problema na terenu što dokazuje da postoji dobra suradnja sa poreznim obveznicima te da je financijska disciplina na našem području ipak na jednoj višoj razini.

Porezna uprava se u posljednje vrijeme gotovo skroz digitalizirala te pozivaju korisnike na korištenje aplikacije „e-porezna“  gdje u svakom trenutku mogu vidjeti stanje na poreznoj kartici.

Udruženje obrtnika Rovinj se još jednom zahvaljuje predstavnicima Porezne uprave na dosadašnjoj iznimnoj suradnji kao i budućim sastancima.

FISKALIZACIJA U PROMETU GOTOVINOM – NAPOJNICE

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj