Nadoknada fiksnih troškova za kolovoz 2021.

Objavljeno: 7. rujna 2021. u kategoriji

Porezna uprava objavila je na svojoj web stranici uvjete za nadoknadu fiksnih troškova za kolovoz 2021. ( https://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx ).

Uputom o provedbi mjere (u prilogu) propisano je da nadoknadu svih ili dijela fiksnih troškova mogu ostvariti poduzetnici kojima je Odlukama:

  • obustavljen rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, odnosno ograničen rad ugostiteljskih objekata i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja pružaju ugostiteljske usluge na način da hranu, piće, napitke i slastice mogu usluživati na prostoru za usluživanje na otvorenom i to isključivo gostima koji sjede za stolovima.

Uvjet je pad prihoda/primitaka u kolovozu 2021. godine u odnosu na kolovoz 2019. godine bio najmanje 60%.

Popunjeni Zahtjev za kolovoz 2021.​ podnosi se nadležnoj ispostavi Porezne uprave putem sustava ePorezna​,​ od 15. rujna 2021. do 15. listopada 2021. godine. Iznimno, poduzetnici koji nisu korisnici sustava ePorezna dostavljaju popunjen Zahtjev korištenjem servisa Porezne uprave „Pišite nam“​.​

Detaljnije informacije nalaze se u Uputi.

Uputa – nadoknada fiksnih troškova kolovoz 2021.

Zahtjev – nadoknada fiksnih troškova kolovoz 2021.

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj