Putevima rovinjskih delicija
U periodu 26.09. – 03.10.2020. po 17-ti put organiziramo već poznatu eno-gastro manifestaciju „Putevima rovinjskih delicija“ u kojoj će sudjelovati 9 lokalnih ugostiteljskih objekata, a za njihovim Vas stolom očekuju riblji i mesni meniji po promotivnim cijenama od 120 kn po meniju. Naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te vinima lokalnih vinara.
U nastavku otkrivamo lokale i menije:
Krenite putevima rovinjskih delicija na kojima ćete moći kušati eno-gastro specijalitete Rovinja i Istre u poznatim rovinjskim restoranima!
Riblji meni: Morska rapsodija; Brodet sa hobotnicom i gamberima; Kolač tutti-frutti; Bijelo vino 0,25 i voda
Mesni meni: Jesenska mesna salata; Lungić sa vrganjima u crnom vinu i palenta; Kolač tutti-frutti; Crno vino 0,25 i voda
Riblji meni: Marinirana riblja fantazija; Dimljeni Jadranski file s prilogom; Agro čokoladni desert; Čaša Malvazije Panjoka 0,2 l
Mesni meni: Istarski hladni pijat; Ramstek s prilogom; Cheesecake; Čaša Cuvee Panjoka 0,2 l
Riblji meni: Srdele na savor; Buzara od škampi i školjki „Štorija“ sa palentom; Domaći kolač; Čaša bijelog vina
Mesni meni: Istarska hladna plata (ombolo, pršut, panceta, kobasice); Punjena pureća prsa na žaru sa umakom tartufate i domaćim rezancima; Domaći kolač; Čaša crnog vina
Riblji meni: Tagliatelle s tunjevinom; Punjene lignje s krumpir salatom; Panna cotta; Čaša bijelog vina Vivoda i voda
Mesni meni: Istarska maneštra; Pohane rolice od piletine s restanim krumpirom; Panna Cotta; Čaša crnog vina Vivoda i voda
Riblji meni: Rižoto od jadranskih kozica na bijelo; Filet od divlje ribe sa mediteranskim povrćem u škartocu; Domaći souffle od čokolade; Čaša crnog vina
Mesni meni: Ravioli s rokulom i pršutom; Svinjske rolice punjene šunkom i sirom sa pireom u umaku od šumskih gljiva; Domaći souffle od čokolade; Čaša bijelog vina
6. Restoran “KANTINON”, Obala Aldo Rismondo 18, t. 052816075
Riblji meni: Domaće srdele na savor; Jadranska skuša na tavici, pečena istarska rajčica, koromač i masline; Domaće fritule s umakom od višnje; 0,20l vina ili 0,30l točenog piva
Mesni meni: Istarska maneštra s bobom, slanutkom i pancetom; Goveđi šugo s domaćim njokima od skute; Domaće fritule s umakom od višnje 0,20l vina ili 0,30l točenog piva
Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File brancina u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Bijelo vino 0,2 l i voda
Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice Ovčji sir sa istarskim tartufima Pileći file u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom Palačinka Crno vino 0,2 l i voda
Riblji meni: Sardine na savour; Crni bigoli sa grdobinom; Kolač od višnje; Malvazija Deklić
Mesni meni: Juha od bundeve; Svinjska pisanica s njokama; Čokoladni tart; Merlot Medea
Riblji meni: Hladni morski pijat (slani inćuni, salata od hobotnice, riblja pašteta); Rolani filet brancina na pečenoj crnoj palenti sa kremom od crnog tartufa; Torta od suhe smokve; Čaša bijelog vina
Mesni meni: Pašteta od obrazine boškarina sa crnim tartufom; Kotlet na kremi od graška sa sotiranom mrkvom; Cheesecake „Malvazija“; Čaša crnog vina
Zbog ograničenog broja mjesta obavezna je rezervacija!