Nadopuna preporuke za noćne klubove 12.08.2020.

Objavljeno: 13. kolovoza 2020. u kategoriji

Hrvatski zavod za javno zdravstvo donio je 12.08. nadopunu preporuke za rad noćnih klubova. Preporuka od 29.05. i nadalje se primjenjuje, uz ovu nadopunu, kojom se regulira:

Zabrana rada u zatvorenome i rad na otvorenome: Rad noćnih klubova preporučuje se organizirati na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova. Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom preporučuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića).

Plesni podij: Plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m.

Protuepidemijske mjere: U okolnostima u kojima se iz epidemiološke anamneze oboljelih utvrdi da je izvor/okolnost zaražavanja SARS-CoV-2 virusom boravak u noćnom klubu, preporučuje se da sanitarni inspektor sukladno članku 69. stavak 2. točka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odmah obustavi rad objekta (noćnog kluba) s vremenom važenja odluke o obustavi rada sukladno mišljenju sanitarnog inspektora odnosno epidemiologa, te da naloži protuepidemijsku dezinfekciju i testiranje svih zaposlenika RT-PCR metodom na SARS-CoV-2. Sukladno rezultatima provedenih testiranja i epidemiološkoj procjeni određuje se mjera samoizolacije za sve osobe za koje je to potrebno.

Preporuke od 29.05. i nadopuna od 12.08.2020. nalaze se u prilogu.

– Preporuke_za_nocne_klubove_29_05.pdf

– Preporuke_za_nocne_klubove_12_08.pdf

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj