HZZ aplikacija – rok za dostavu dokaza o isplati plaće za ožujak je do 5.05.2020.

Objavljeno: 24. travnja 2020. u kategoriji

Svaki obrtnik koji je dobio isplatu mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Potpora za očuvanje radnih mjesta za poduzetnike u djelatnostima pogođenima Koronavirusom“, u obvezi je najkasnije do 05. svibnja dostaviti Zavodu isključivo putem aplikacije (web stranice Zavoda) dokaz o utrošenim sredstvima za mjesec ožujak.

Ako ste zahtjev za potporu poslali putem aplikacije, onda ćete koristiti postojeću lozinku za prijavu u aplikaciju.

Ako ste zahtjev poslali drugačijim načinom (osobno, poštom, mailom) najprije se morate registrirati na aplikaciju, zatim ćete dobiti mail u kojem ćete klikom na link „aktivirati“ lozinku, a potom se sa njom prijaviti u aplikaciju.

U aplikaciji morate pronaći predani zahtjev da bi dostavili dokaz (upis OIB-a – provjera – dostava dokaza).

Ako ste obveznik predavanja JOPPD obrasca (za sebe i/ili radnike) pripremite oznaku/broj JOPPD obrasca jer ćete ga morati unijeti, kao i popis radnika za koje ste dobili potpore (ime, prezime i OIB). Sebe upisujete isto kao radnike.

Ako niste obveznik predaje JOPPD obrasca – označite “nisam obveznik predaje JOPPD obrasca”.

Paušalisti koji za sebe ne predaju JOPPD obrazac trebaju u dokumente kroz aplikaciju dodati i potpisanu i skeniranu IZJAVU da je potpora utrošena sukladno namjeni potpore. Primjer izjave je u prilogu.

U slučaju nedoumica na web stranici Zavoda postavljeni su odgovori na najčešća pitanja u vezi dostave dokaza o isplati plaće, pa molimo da pročitate prije nego počnete slati dokaz –

https://mjera-orm.hzz.hr/dopuna-za-ozujak/

Krajnji rok za dostavu dokaza o isplati plaće za ožujak je 5.05.2020.

Izjava

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj