Radionica za obrtnike „PITAJ INSPEKCIJU – Inspekcija rada“       

Objavljeno: 3. lipnja 2019. u kategoriji


Radionica za obrtnike „PITAJ INSPEKCIJU – Inspekcija rada“
Dana 10.06.2019. (ponedjeljak) s početkom u 12,30 sati u Udruženju obrtnika Rovinj, Andrea Amoroso 6, održati će se radionica vezana uz provođenje inspekcijskog nadzora nad poslovnim subjektima od strane Inspekcije rada.
U goste nam dolazi predstavnica  Inspekcije rada, ujedno i predavačica, nadležna za obavljanje  inspekcijskih poslova u području rada i zaštite na radu kao što su:

  • radni odnosi i zaštita na radu: rad umirovljenika, članova obitelji, studenata, maloljetnika; probni rad, otkazni rokovi, godišnji odmori i sl.
  • obveza prijave, odjave i promjena tijekom osiguranja radnika na obvezno mirovinsko i obvezno zdravstveno osiguranje
  • odnosi između poslodavca i fizičke osobe koja s poslodavcem nema sklopljen ugovor o radu, ali u skladu s posebnim propisom kod njega obavlja određene aktivnosti odnosno poslove ili se nalazi na stručnom osposobljavanju za rad bez zasnivanja radnog odnosa
  • djelatnosti u vezi sa zapošljavanjem
  • obveze investitora, vlasnika, koncesionara i drugih osoba u provedbi zaštite na radu pri projektiranju i izvođenju radova

Radionica je besplatna i namijenjena je obrtnicima tj. poslovnim subjektima ali i onima koji tek razmišljaju o kretanju u poduzetničke vode.
Nakon iznesenog predavanja, prisutni će imati mogućnost da kroz pitanja i diskusiju sa predstavnicom inspekcije razjasne nedoumice koje ih muče u svakodnevnom poslovanju.

Trajanje radionice: cca 1 h i 30 min
 
Prijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem emaila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr  (ime i prezime, grad/općina, obrt-ako je primjenjivo).
NAPOMENA: Ukoliko po primitku prijave utvrdimo da je broj sjedećih mjesta popunjen, u tom slučaju ćemo vas obavijestiti putem emaila, u suprotnom smatrajte da ste uspješno prijavljeni.

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj