Radionica „PITAJ INSPEKCIJU“ 

Objavljeno: 8. svibnja 2019. u kategoriji


Dana 14.05.2019. (utorak) s početkom u 10,00 sati u Udruženju obrtnika Rovinj, Andrea Amoroso 6, održati će se radionica  „PITAJ INSPEKCIJU“   vezana uz provođenje  inspekcijskog nadzora nad poslovnim subjektima a namijenjena je obrtnicima; ugostiteljima, turističkim djelatnicima, vlasnicima smještaja (kampovi, hoteli, vile i sl.), turističkim agencijama, turističkim vodičima ali i svima ostalima koji su zainteresirani za tu temu.
U goste nam dolaze predstavnici slijedećih institucija-inspekcija:

  • Porezne inspekcijeOdjel za fiskalizaciju (nadzor poslovanja poreznih obveznika –nadzor fiskalizacije, praćenje i provjera izdavanja i fiskaliziranja računa)
  • Carinske inspekcije ( nadzor u području prava intelektualnog vlasništva-autorska prava, carinskih davanja, trošarina, poreza na dodanu vrijednost i dr.)
  • Turističke inspekcije (nadzor u području ugostiteljske djelatnosti, pružanja ugostiteljskih usluga, pružanju usluga u turizmu i boravišne odnosno turističke pristojbe)
  • Sanitarne inspekcije (nadzor u području zaštite zdravlja ljudi, sigurnosti hrane, GMO-a, vode za ljudsku potrošnju, predmeta opće uporabe, buke i dr.)
  • Zavoda za javno zdravstvo (Higijenski minimum / sanitarne iskaznice)

Kroz edukaciju će se predstaviti novine glede novog Zakona o državnom inspektoratu, nadležnost prisutnih predstavnika inspekcija te zakonske obveze obrtnika u tom pogledu.
Prisutni će imati mogućnost da kroz pitanja i diskusiju sa predstavnicima inspekcija razjasne nedoumice koje ih muče u svakodnevnom poslovanju.
Radionica je besplatna i slobodni su doći svi koji smatraju da bi im edukacija bila korisna.
Trajanje radionice: cca 3 sata
Prijava je poželjna zbog ograničenog broja mjesta, a prijavu možete izvršiti putem emaila Udruženja obrtnika Rovinj, uo.rovinj@hok.hr

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj