PUTEVIMA ROVINJSKIH DELICIJA
U periodu od 01.10. do 08.10.2022. po 21-ti put organiziramo već poznatu eno-gastro manifestaciju „Putevima rovinjskih delicija“ u kojoj će sudjelovati 7 lokalnih ugostiteljskih objekata, a za njihovim Vas stolom očekuju riblji i mesni meniji po promotivnoj cijeni od 140 kn po meniju.
Naglasak je na autohtonim i sezonskim namirnicama te vinima domaćih lokalnih vinara.
Molimo da unaprijed rezervirate svoje mjesto putem navedenih brojeva telefona.
U nastavku otkrivamo lokale i menije:
Riblji meni: Hladni duo (tuna, bakalar); File brancina sa suhim rajčicama, prilog palenta; Pita od jabuka i oraha; Čaša vina Panjoka
Mesni meni: Fuži sa pršutom, kukuruzom i rukolom; Lungić sa vrganjima, prilog palenta; Pita od jabuka i oraha; Čaša vina Panjoka
Riblji meni: Salata od hobotnice sa aromatiziranim krumpirom; Šugo od sipa u Malvaziji sa palentom; Palačinka sa domaćom marmeladom; Čaša istarske Malvazije
Mesni meni: Istarska maneštra sa bobići; Istarski ombolo u vinu sa palentom; Palačinka sa domaćom marmeladom; Čaša Cabernet Sauvignon
Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File brancina u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Bijelo vino 0.2 l i voda
Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir sa istarskim tartufima; Pileći file u umaku sa istarskim tartufima i slanim krumpirom; Palačinka; Crno vino 0.2 l i voda
Riblji meni: Srdele u savoru; Buzara od škampi i školjaka i palenta; Domaći kolač; Vino Chardonnay Ravalico
Mesni meni: Istarska maneštra; Svinjski file u umaku od crnog vina; Domaća pašta; Domaći kolač; Vino Malvazija Vivoda 0,2l
Riblji meni: Tuna carpaccio, rukola, kapare; Orada s roštilja, prilog; Čokoladni tart; 0,1l malvazija Medea
Mesni meni: Carpaccio od goveđeg bifteka, rukola, Grana Padano; Pileća prsa saltimbocca, prilog;
Čokoladni tart; 0,1l merlot Medea
Riblji meni: Inćuni na luku; Crni rižoto od lignji; Tiramisu; Čaša bijelog vina Malvazija Vivoda
Mesni meni: Istarska salata; Njoki tartufi; Panna cotta; Čaša crnog vina Merlot Vivoda
Makedonski meni: Pečena paprika punjena sirom; Gravče na tavče s pljeskavicom; Baklava; Čaša vina Vivoda ili Ranch Fortuna craft beer first edition
Mesni meni: Ovčji sir na žaru s umakom od tartufa; Teletina in forno s domaćim krumpirom; Knedle sa šljivama; Čaša vina Vivoda ili Ranch Fortuna craft beer first edition