ROVINJSKO UDRUŽENJE OBRTNIKA PO DRUGI PUT DONIRALO PROFESIONALNU OPREMU SREDNJOJ STRUKOVNOJ ŠKOLI EUGEN KUMIČIĆ IZ ROVINJA

Objavljeno: 23. rujna 2022. u kategoriji

Danas 23.09.2022. u 12 sati u Srednjoj strukovnoj školi Eugen Kumičić Rovinj prezentirana je donacija Udruženja obrtnika Rovinj koja se sastoji od profesionalne ugostiteljske opreme vrijedne ukupno  18.660,19 kn.

Na prezentaciji su od strane Udruženja prisustvovali Gordan Trojanović, predsjednik Udruženja obrtnika Rovinj i Tea Gašpić, tajnica Udruženja, dok je školu predstavljao ravnatelj škole Emil Nimčevič sa suradnicima i učenicima ugostiteljske struke.

Nastavno na sporazum o suradnji potpisan 2019. između SSŠ Eugen Kumičić i Udruženje obrtnika Rovinj kao i ostalih gosp. subjekata, u cilju poboljšanja uvjeta rada škole, po drugi put je rovinjsko Udruženje obrtnik doniralo školi profesionalnu ugostiteljsku opremu. Prvi put 2020. godine donirana je oprema vrijedna 22.794,13 kn a sastojala se od dva rashladna ormara, miješalice i štapnog miksera, dok se trenutna donacija sastoji od dvije profesionalne planetarne miješalice,  profesionalne mikrovalne pećnice, brenera i softcookera što će uvelike poboljšati uvjete rada svih ugostiteljskih zanimanja u praktičnom dijelu nastave.

Uvjerenja smo da ulaganje u učenike znači ulaganje u budućnost, te da se nakon određenog perioda isto višestruko vraća kroz educiran i kvalitetan kadar, spreman za tržište rada kao i za samostalne poslovne pothvate, istaknuo je predsjednik Gordan Trojanović.

Suradnja između strukovne škole i Udruženja se zasigurno nastavlja i dalje, u pogledu objedinjavanja znanja, iskustava, kontakata i resursa putem osiguranja sredstava za kontinuirano opremanje i unaprjeđenje uvjeta rada, provođenja učenja temeljenog na radu, poticanje suradnje škole na svim razinama s gospodarskim subjektima s ciljem prilagodbe obrazovnih programa potrebama tržištu rada, provođenje aktivnosti promocije strukovnih zanimanja te ostale aktivnosti usmjerene ka poboljšanju strukovnog obrazovanja.

 

 

 

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj