Podsjetnik: korisnici potpore ORM za određene djelatnosti za srpanj i kolovoz – obavezna dostava dokaza o padu prometa u srpnju

Objavljeno: 11. kolovoza 2020. u kategoriji

Korisnici „Potpore za očuvanje radnih mjesta za određene djelatnosti za srpanj i kolovoz“ obavezni su do 20.08.2020. predati dopunu zahtjeva kojom će dokazati da i u srpnju 2020. imaju pad prometa od 60% u odnosu na usporedno razdoblje srpanj 2019., kako bi se potpora isplatila i za kolovoz (odnosno pad prometa u srpnju u odnosu na veljaču 2020. ako poslujete kraće od godine dana).

Pad prihoda dokazujete ovim dokumentima:

  • slanjem PDV obrazaca za srpanj 2020. i srpanj 2019, (odnosno za srpanj i veljaču 2020. ako ne poslujete godinu dana)
  • ako niste obveznik PDV-a tada pad prihoda dokazujete tablicom usporede prihoda/primitaka. Predložak ako poslujete duže od godine dana preuzmite ovdje, odnosno ovdje ako poslujete kraće od godine.
  • Tromjesečni obveznici PDV-a dokazuju pad prometa/prihoda od 60% u drugom tromjesečju 2020., u odnosu na drugo tromjesečje 2019., također ispunjavanjem predložaka tablice usporedbe prihoda.

Obrasce treba predati kroz DOPUNU ZAHTJEVA, do 20. kolovoza.

Detaljnije upute o slanju dopune zahtjeva možete pročitati na:

https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/podsjetnik-za-predaju-obveznih-dokaza-i-dopunu-srpanjskih-zahtjeva-za-produzenje-na-kolovoz/?utm_source=notifikacije&utm_medium=notif-banner&utm_campaign=srpanj-dokazi

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj