U Umagu potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između IKB-a i Obrtničke komore Istarske županije

Objavljeno: 21. ožujka 2018. u kategoriji

 
U Umagu potpisan Sporazum o poslovnoj suradnji između IKB-a i Obrtničke komore Istarske županije – izuzetno povoljni uvjeti kreditiranjasporazum ok iz 2018.gifPredstavnici IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije potpisali su 13.03.2018. u Umagu Sporazum o poslovnoj suradnji, što je nastavak uspješne suradnje iz prethodnih godina. Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Istre, članovima Obrtničke komore Istarske županije, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB Umag d.d. oduvijek je posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima.
Dugoročni krediti odobravat će se bez valutne klauzule uz kamatnu stopu već od 4,50% i s valutnom klauzulom u EUR uz kamatnu stopu već od 3,17%. Bez valutne klauzule na raspolaganju su krediti za trajna obrtna sredstva i krediti za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 5 godina. Uz valutnu klauzulu u EUR odobravat će se krediti za trajna obrtna sredstva s rokom otplate do 5 godina, za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 7 godina te krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata na rok otplate do 12 godina.
Što se tiče kratkoročnog financiranja, a s obzirom na značaj problematike naplate potraživanja, odnosno likvidnosti, na raspolaganju su krediti za obrtna sredstva i revolving krediti bez valutne klauzule. Tu su i krediti za pripremu turističke sezone, također bez valutne klauzule. Kratkoročni krediti će se odobravati uz kamatnu stopu već od 4,00%.
Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.
Također, Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja zaključno do 31.12.2018.
Više o navedenim kreditnim linijama putem sljedeće poveznice …

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj