20. Obrtnički sajam Istre

Objavljeno: 13. listopada 2017. u kategoriji


Prigodnom svečanošću, jučer na pulskoj Karolini otvoren je 20. jubilarni Obrtnički sajam Istre , a ove godine i 1. Dani energetske učinkovitosti. Na ovogodišnjem sajmu koji je otvoren do nedjelje 15. listopada svoje proizvode i usluge izlaže ukupno 118 izlagača – 53 izlagača dolazi iz Istarske županije, 74 iz ostalih dijelova Hrvatske te 3 iz inozemstva.
Na sajmu izlaže osam obrtnika sa područja Grada Rovinja i susjednih Općina Kanfanar i Žminj, a sajam je otvoren od 12 do 15.10.2017. godine, a radno vrijeme za posjetitelje je svakim danom od 10 do 20 sati, osim nedjelje od 10 do 17 sati.
U nastavku možete pročitati ponešto o obrtnicima sa područja Grada Rovinja i susjednih Općina koji ove godine izlažu na sajmu:
RASADNIK LONGO, OBRT ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU U POLJOPRIVREDI, VL. NEVIJA LONGO, ROVINJ, MADONA DI KAMPO 1/G
Obrt je otvoren 1997; proizvodi sadnice povrća, sezonskog cvijeća, mediteranskog ukrasnog grmlja, sadnice istarskih sorti maslina kao što su buža, buža puntoža, istarska bjelica, rovinjska rošinjola i žižolera. U sklopu rasadnika 2015. otvorena je i agrarija a predstavnici su enoloških proizvoda poznate francuske kompanije „Oenofrance“.
OBRT ZA PROIZVODNJU STROJEVA I UREDJAJA “HIDRAULIKA CVITIĆ” VL. VLADO CVITIĆ, ROVINJSKO SELO B.B.
Hidraulika Cvitić osnovana je 1995. godine u Rovinjskom selu s ciljem pružanja usluga projektiranja, izrade, servisiranja i održavanja hidrauličnih sistema. Ponuda obuhvaća djelatnosti i proizvode vezane uz hidrauliku, pneumatiku, brodsku i hidro opremu.
Osim toga, vrše i strojnu obradu, zavarivanje, izradu i popravak svih vrsta hidrauličnih instalacija i uređaja, dok je naglasak uvijek na kvaliteti i brzini.
OBRT ZA OBRADU METALA “POKRAJAC” VL. TONI POKRAJAC, ROVINJSKO SELO, STJEPANA ŽIŽE 60
Obrt za obradu metala “Pokrajac” utemeljen je u Rovinjskom selu 1989. godine kao nastavak obiteljske tradicije.
Na početku poslovanja ponuda se odnosila isključivo na tokarenje, a danas obuhvaća širi aspekt koji je zahvaljujući upornom radom i ulaganjem u nove tehnologije dobro prihvaćen na tržištu.
U mogućnosti su izraditi sve vrste zupčanika; ravni zupčanici, vijčani zupčanici i konosni zupčanici, do promjera 1000 mm i mod 12; pužnih prenosa, lančanika, spojničkih osovina i unutarnjeg uzubljenja. Jedini su u Istri koji se bave navedenim djelatnostima, ali djeluju i na širokom području.
Osim toga, specijalizirani su i za CNC te klasično tokarenje, brušenje (vanjsko, unutarnje, plansko), dubljenje 400 mm te glodanje. U pogonu također vrše i uslugu termičke obrade (kaljenje, poboljšanje i cementaciju).
ZAJEDNIČKI TRGOVAČKO-PROIZVODNI OBRT “ŠPEŽA” VL. GORDAN I KLAUDIJA ŠTURMAN, ROVINJ, TINA UJEVIĆA 16
Obrt je otvoren  01.01.2000. godine, a bavi se trgovinom na veliko mesom i mesnim proizvodima i trgovinom na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama „Market“.
Osim toga na sajmu se predstavljaju sa izumom/proizvodom koji spada u područje prerade svježeg mesa ili oblikovanje domaćeg keksa. Radi se o napravi za višerednu proizvodnju ćevapčića, pljeskavica ili keksa. 
OBRT ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU NA VELIKO TJESTENINA “KLARA M”, KANFANAR, VL. KLARA MARIĆ
Obrt za proizvodnju i prodaju tjestenine  “KlaraM” osnovan  je  1987 godine u Kanfanaru.
Prvi  su obrt  u Hrvatskoj  koji se  posvetio  posebnom  načinu  proizvodnje tj. tradicionalno “artiganale“. Naime, njihova su  specijalnost lazanje – tagliatelle na „matasse“, istarski fuži, pasutice, pljukanci i ostala tradicionalna tjestenina.
Osim tradicionalne tjestenine  proizvode i  klasičnu  tjesteninu, kao  i  tjesteninu  sa  dodacima  različitog  sušenog  povrća, zamrznutu  i svježu tjesteninu.
Ono  što  našu  tjesteninu čini posebnom je  to  što se radi najsličnije domaćoj ručnoj izradi, a to  je valjanje preko valjaka.
Naša se tjestenina ne „tiska“ kroz  kalupe jer se tiskajući gubi na kvaliteti zamjesa odnosno tijesta.
 
POLJOPRIVREDNI OBRT “VIVODA” VL. DAVOR VIVODA, ROVINJ, CADEMIA 5
Obitelj Vivoda još davne 1952. godine pokreće uzgoj kvalitetne autohtone vrste loze malvazija istarska. Danas na površinama većim od 10 ha uzgajaju četiri vrste, malvaziju, teran, merlot i muškat bijeli.
S novim milenijem Davor i Suzana pospješuju i moderniziraju proizvodnju vina, pazeći pritom da i dalje na prvome mjestu bude obiteljska tradicija i ekološki uzgoj kako se ne bi izgubila već poznata kvaliteta vina.
Vina dozrijevaju u inox bačvama, a najbolji primjerci malvazije i terana u barrique bačvama. U njima vino kvalitetnije dozrijeva poprimajući intenzivnu boju i pojačane aromatične karakteristike. Takva vina posebno se flaširaju.
Vina Vivoda se od sredine 90-ih godina pojavljuju na domaćim i međunarodnim izložbama na kojima ih se uvijek prepoznaje po njihovoj kvaliteti za što ubiru nagrade, a od 2005. godine Malvazija obitelji Vivoda nositelj je oznake IQ (Istrian Quality, od tada ta oznaka i postoji).
Od godine 2008. Vivode pune posebnu vrstu malvazije pod imenom Sv. Euphemia. Da bi to vino steklo potpunost, osebujnost i dug vijek trajanja, dozrijeva 16 mjeseci isključivo u hrastovim bačvama. Zlatno-žute je boje i intrigantnog mirisa, meka okusa i izrazito harmonično, dobre strukture i trajnosti.
 
METALWORK, OBRT ZA IZRADU PROIZVODA OD METALA, VL. PAOLO LOVREČIĆ, ŽMINJ, LUKOVICA 13 A
METALWORK je obrt otvoren 25.08.2014., koji se bavi izradom predmeta od metala, crne bravarije i inoxa, te ugostiteljsku opremu.
Izrađuju i montiraju ograde,portune,nadstresnice,prozore,vrata rukohvate, stepenice.. od obicnih i kovanih metalnih profila.
Za svaki projekat u mogucnosti su izvesti sve popratne radnje (izmjera,,priprema za montazu,vruce cincanje,farbanje , ugradnja automatike ..) do potpune funkcijonalnosti.
 
DURANKA, OBRT ZA ZAVRŠNE RADOVE U GRAĐEVINARSTVU VL. LORIS PERKOVIĆ, ROVINJSKO SELO, DURANKA 8
Obrt Duranka osnovan je 2000. godine sa sjedištem u Rovinjskom selu, te se bave pružanjem tesarskih i limarskih usluga, naročito pri izvođenju završnih radova poput pokrivanja ili sanacije krovova.
Kako bi svojim klijentima pružili vrhunsku uslugu, u radu se upotrebljavaju najkvalitetniji proizvodi i materijali, a prateći najnoviju tehnologiju, brzinom usluge, cijenom i kvalitetom rada udovoljavamo svim potrebama klijenata.
 
 
 
 

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj