U PULI ZAPOČINJE IZOBRAZBA GRAĐEVINSKIH RADNIKA PO PROGRAMU CROSKILLS

Objavljeno: 6. travnja 2017. u kategoriji

 
U Industrijsko-obrtničkoj školi Pula održavati će se u svibnju i lipnju mjesecu, weekendima (petak i subota), prve besplatne izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti, i to za zanimanja fasadera, zidara i soboslikara-ličioca. Izobrazba će se odvijati u prostorijama Škole a obuhvatiti će teorijsku nastavu, dok će se praktična nastava održati u kasnijem terminu o čemu će polaznici biti obaviješteni na licu mjesta. Točan termin izobrazbe će započeti u dogovoru s polaznicima.
Polaznici se mogu prijaviti putem Prijavnog obrasca do 10. travnja 2017., koji s prilozima šalju e-poštom na adresu: ios.pula@skole.hr ili u Tajništvo škole, Rizzijeva 40 Pula, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 052-216-121.
Program izobrazbe prilagođen je zahtjevima radnika i poslodavaca te je izrađen u prikladnoj satnici od 20 do 30 sati. Polaznici će naučiti sve o izolacijskim materijalima, pravilnoj ugradnji izolacije i vanjske stolarije uz zadovoljenje uvjeta zrakonepropusnosti, ugradnji ETICS fasadnih sustava s posebnim naglaskom na izvedbu detalja, kako odabrati potrebne materijale za građenje, izvesti brtvljenja proboja kroz elemente zgrade, postaviti specijalne toplinsko-izolacijske elemente, te kako izbjeći učestale pogreške pri izvođenju radova na pojedinim dijelovima zgrade.
Minimalni uvjeti za prijavu su osnovnoškolsko obrazovanje ili trogodišnje strukovno obrazovanje građevinskog usmjerenja, te najmanje 6 mjeseci radnog iskustva u struci – na poslovima vezanima uz ugradnju energetski učinkovitih elemenata vanjske ovojnice zgrade. Nakon uspješno položene provjere znanja polaznici dobijaju certifikat koji važi pet godina, uz obvezno stručno usavršavanje.
Industrijsko-obrtnička škola Pula je jedan od 12 trening centara u Hrvatskoj odabranih za inicijalno provođenje izobrazbe građevinskih radnika u energetskoj učinkovitosti po programu CROSKILLS, i to u 6 građevinskih zanimanja – fasader, krovopokrivač, monter suhe gradnje, soboslikar ličilac, tesar i zidar. Sve do kolovoza 2017. godine određeni broj izobrazbi u trening centrima diljem Hrvatske bit će sufinanciran sredstvima EU-a, te besplatan za polaznike. Zato molimo sve zainteresirane da se prijave što prije i tako osiguraju svoje mjesto na besplatnoj izobrazbi!  Nadolazeći termini CROSKILLS izobrazbe mogu se pratiti na web stranicama projekta (www.croskills.hr), na kojoj se može preuzeti i Prijavni obrazac.
Projekt CROSKILLS, kao dio europske inicijative Build Up Skills, usmjeren je na cjeloživotnu izobrazbu i usavršavanje hrvatskih radnika u području energetske učinkovitosti u zgradarstvu – jačanje kvalifikacija obrtnika, zaposlenih i nezaposlenih građevinskih radnika – nakon početnog, osnovnog obrazovanja ili nakon što su već započeli s radom. Izobrazba građevinskih radnika za energetski učinkovitu gradnju bit će neophodna za zapošljavanje u tvrtkama koje se bave energetski učinkovitom obnovom te izgradnjom novih zgrada visoke energetske učinkovitosti.
Polaznici također mogu preuzeti Prijavni obrazac i OVDJE

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj