Dodatna pojašnjenja Uprave ribarstva na Upit HOK-a vezan uz Natječaj za Mjeru I.8. i Mjeru I.20.

Objavljeno: 9. prosinca 2016. u kategoriji


Ako se ulaže samo u alternator ili akumulator trošak se odnosi na kupnju rezervnih dijelova i smatramo ga neprihvatljivim troškom. Međutim, ako je kupnja akumulatora ili alternatora sastavni dio nekog od ulaganja u poboljšanje pogonskog sustava plovila iz članka 8. Pravilnik o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.20. “Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena”, tj. ako će novi akumulator ili alternator u kombinaciji sa ostalim dijelom ulaganja doprinijeti poboljšanju pogonskog sustava plovila te se može smatrati sastavnim dijelom jednog od ulaganja iz članaka 8. Pravilnika, isti mogu biti prihvatljivi.
Kompresor za frižider je trošak ulaganja u poboljšanje sustava za hlađenje, zamrzavanje ili izolaciju i smatramo ga prihvatljivim za plovila kraća od 18 metara sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.20. “Energetska učinkovitost i ublažavanje klimatskih promjena”
Sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele potpore u okviru mjere I.8. “Zaštita zdravlja i sigurnost” prihvatljivi troškovi su zakloni na palubi i osuvremenjivanje kabina radi pružanja zaštite od nepovoljnih vremenskih uvjeta.
 

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj