29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Objavljeno: 22. studenoga 2016. u kategoriji


Pozivamo Vas na tradicionalno najbrojniji stručni skup ugostitelja i turističkih djelatnika

29 kongres ugostitelja i turističkih djelatnika,

od 27. do 29. studenoga 2016. godine u Splitu,

u hotelu „Le Meridien Lav“

 
Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije. Pokrovitelj ovogodišnjeg 29. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika je Ministarstvo turizma RH.
S iznimnim zadovoljstvom ove godine ističemo gostovanje gospodina Emanuela Scarella, Michelinovog kuhara.
U svjetlu predložene porezne reforme koja je u ovom trenucima u saborskoj proceduri, nastojat ćemo kroz panel raspravu sa nadležnim institucijama na ovako značajnom skupu predstaviti očekivanja ugostitelja, te moguće posljedice ukoliko dođe do povećanja PDV-a, ali i argumente od predlagatelja za uvođenjem ovako predložene porezne reforme.
Pripremili smo i panel diskusiju sa ugostiteljima iz zemljama našeg okruženja kako bi iz prve ruke imali mogućnost čuti na koji način ugostitelji rade i u kojem okruženju, kakva su zakonska rješenja za pojedine segmenta poslovanja te druge relevantne informacije iz svakodnevnog života ugostitelja.
Moramo istaknuti da imamo ozbiljnu namjeru Kongres osuvremeniti i pružiti našim članovima na atraktivan način nove aktualne teme, nove trendove, promovirati struku i njezin dignitet, kroz tematske radionice i panele, potaknuti i educirati ugostitelje kroz prezentacije i degustacije, predstaviti nove proizvode i sl.
Pojedine planirane aktivnosti koje smo imali planirane za ovu godinu iz objektivnih razloga nismo bili u mogućnosti realizirati. Smatramo da ovim koracima i pomacima iz godine u godinu dolazimo sve bliže našem cilju, a to je prepoznatljivo središnje okupljanje ugostitelja kao najznačajnijeg takvog tipa u RH, spajajući struku na jednom mjestu.
Način prijave i mogućnost sudjelovanja u radu Kongresa 
Ranije smo dostavili informacije o načinu prijave, troškovima te drugim relevantnim detaljima.
Radi dodatnog pojašnjenja ponavljamo:
SVI SUDIONICI MORAJU SE REGISTRIRATI
na linku http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA,
– Prijava za jedan od ponuđenih paketa I, II ili III
– Prijava za one koji ne noće u hotelu, sudjeluju u kompletnom programu i zajedničkoj večeri (kotizacija 200 kn i zajednička večera 300 kn u nedjelju)
– Prijava za one koji ne noće u hotelu i sudjeluju samo u radnom dijelu programa, bez zajedničke večere (kotizacija 200 kn)
– Prijava za one koji ne noće u hotelu i sudjeluju samo na zajedničkoj večeri (300 kn).
– Prijava za one koji žele sudjelovati samo na radnom dijelu Kongresa, besplatno
(bez kotizacije, ne uključuje predavanje Michelinovog kuhara, koncert Petra Graše
u klubu “Central” i zajedničku večeru)
– Sve druge kombinacije u direktnom kontaktu na mail
tajana.zunec@penta-zagreb.hr
Za sudjelovanje u programu potrebno je registrirati se na navedenu stranicu do 25.11,.a oni koji ipak neće to biti u mogućnosti moći će to učiniti na registracijskom stolu u hotelu od 27.11.2016. u 14:00 sati, do kraja Kongresa.
Kotizacija u iznosu od 200,00 kn podrazumijeva mogućnost sudjelovanja u svim segmentima programa, na panelima, predavanju Michelinovog kuhara, predavanjima, koncertu Petra Graše i drugo. Kotizacija u organizaciji ovakvog tipa manifestacija je uobičajena. HOK kao organizator želi pružiti Vama, članovima, najbolju moguću uslugu, no ona podrazumijeva i dodatne troškove. Ugovorene cijene hotela su jedinstvene za sve i nisu uvećane za proviziju ili neke druge troškove.
NAPOMENA: HOK je s druge strane osigurao besplatno sudjelovanje (bez kotizacije) za one ugostitelje koji žele doći 28.11.2016. i slušati samo program u Kongresnoj dvorani hotela, kao i 29.11. na radionice/predavanja, osim one koju drži Emanuelo Scarello Michelinov kuhar i prije spomenutog koncerta.
Zajednička večera 27. studenoga, nedjelja 
Pozivamo sve zainteresirane da se opuste uz prigodan program te iznenađenja. Navečer u Hotelu „Le Meridien Lav“ s početkom u 20:00 sati za sve sudionike pripremili smo zajedničku večeru uz klasično poslužen menu. Vina tijekom večere osigurali su naši dugogodišnji partneri „Udruga Graševina Croatica“, koji će donirati vina za ovu prigodu.
Cijena večere iznosi 300 kn koju je kako je navedeno potrebno „naručiti“ preko registracije na webu, link: http://web.penta-pco.com/GIG29/REGISTRACIJA 
Program  
Kao i na prijašnjim kongresima, kroz stručna izlaganja razmotrit će se stanje ugostiteljske struke, prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja.
Glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 28. studenoga s početkom u 11:00 sati.
Izdvojeno iz programa – panel diskusije 28. studenoga, ponedjeljak 
Iz programa želimo istaknuti panel diskusije, 28. studenoga u prijepodnevnom dijelu, s predstavnicima mjerodavnih ministarstava i institucija o najvažnijim temama s kojima se ugostitelji susreću u svakodnevnom poslovanju, a to su :
Panel I : Ugostiteljstvo danas u Hrvatskoj i perspektive u sektoru

  • Financijski i porezni aspekti u ugostiteljskom sektoru, Porezna reforma
  • Uporaba duhanskih proizvoda u ugostiteljstvu
  • Suradnja s inspekcijskim službama, siva ekonomija
  • Obrazovanje i stanje na tržištu radaPanel II : Ugostiteljstvo van granica RH – iskustva ugostitelja iz regije / pregled financijskih aspekata poslovanja, pozitivne zakonske prakse, problemi u struci / 

Panel III: Promocija hrvatske gastronomije i stvaranje gastronomske prepoznatljivosti .
Više o gostima i panelistima možete pronaći u programu.
Poziv na predavanje Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella  
U suradnji sa Hrvatskom turističkom zajednicom imamo čast ugostiti eminentnog   Michelinovog kuhara, Emanuela Scarella, koji će nam predstaviti nove trendove u gastronomiji, podijeliti sa Vama svoja znanja i vještine. Posebno ističemo da smo na ovo predavanje pozvali sve ugostiteljske škole iz RH da dovedu učenike, te prema sada raspoloživim najavama očekujemo zaista i veliki broj učenika koji će imati priliku čuti i razgovarati sa ovako istaknutim gostom.
Pozivamo Vas da se i ove godine odazovete u što većem broju.

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj