Obilježavanje pedeset godišnjice osnutka Udruženja obrtnika Rovinj !

Objavljeno: 26. travnja 2016. u kategoriji


Rovinj, 25. travnja 2016.godine
Broj: 67/04-016.
SVIM OBRTNICIMA I ČLANOVIMA UDRUŽENJA OBRTNIKA ROVINJ !
Predmet: P O Z I V za obilježavanje obljetnice.
Poštovani-a !
Osobita nam je čast obavijestiti Vas, da ćemo dana 04. svibnja 2016.godine (srijeda) obilježiti pedeset (50) godišnjicu osnutka Udruženja obrtnika Rovinj te susjednih općina Bale, Kanfanar i Žminj sa početkom u 18,00 sati u Multi Medijalnom Centru u Rovinju.
Ponavljamo da je obilježavanje ove obljetnice posvećeno svima koji su u sadržajnoj prošlosti dali svoj doprinos razvoju obrtništva i malog poduzetništva na području „Pučanke mora“, kako su Rovinj nekada nazivali, kao glavnog istarskog ekonomskog centra obalne trgovine, ribolova, soljenja ribe, vađenje kamena, brodogradnje, maslinarstva, pa i krijumčarenja, te koji je stvorio povoljne uvjete za uvođenje i razvoj obrtništva i zanata koji su Rovinj doveli na sam vrh gospodarske razvijenosti u Istri.
U klimi obnovljenog i dinamičnog gospodarskog rasta i razvoja 1966. godine osnovano je Udruženje obrtnika Rovinj i susjednih općina Bale, Kanfanar i Žminj s preciznom svrhom da organizira i rukovodi jednim sektorom koji dakle ima bogatu prošlost i čija organiziranost seže još od daleke 1850. godine, kada je Rovinj izabran za sjedište Gospodarsko – trgovačke komore Istre (Camera di commercio d′industria per L′istria), zahvaljujući prvenstveno zalaganju i snazi lokalnog poduzetničkog sloja
Koristimo priliku da Vas kao člana našega Udruženja, Pozovemo na obilježavanje obljetnice i biti će nam veliko zadovoljstvo da budete nazočni na svečanosti.
U nadi Vašeg sigurnog dolaska ostajemo uz srdačan pozdrav.
Predsjednik
Marino Deković

Pravila privatnosti © 2019. UO Rovinj